Ms Office Tools | Basic Computer Knowledge

  • 1. Ctrl+M keyboard shortcut is used for
   A.) Save the document
   B.) Create new slide
   C.) Manage document
   D.) Edit the document

Answer: Option 'B'

Create new slide

  • 2. In ms-word F7 functional key is used for
   A.) Refreshing the page
   B.) Modify the document
   C.) Spell check
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Spell check

  • 3. How many worksheets are there in one workbook?
   A.) 250
   B.) 251
   C.) 253
   D.) 255

Answer: Option 'D'

255

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 4. Ctrl+P shortcut key is used for
   A.) Deleting the document
   B.) Saving the document
   C.) Printing the document
   D.) Mailing the document

Answer: Option 'C'

Printing the document

  • 5. Which of the following is an application software package
   A.) Red hat Linux
   B.) Microsoft xp
   C.) Microsoft office
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Microsoft office

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 6. What is a portion of a document in which you set certain page formatting options ?
   A.) Section
   B.) Page
   C.) Document
   D.) Page Setup

Answer: Option 'A'

Section

  • 7. Which of the following is not available on the Ruler of MS Word screen ?
   A.) Tab stop box
   B.) Left Indent
   C.) Center Indent
   D.) Right Indent

Answer: Option 'C'

Center Indent

  • 8. Gutter position can be set in following positions
   A.) Left & Right
   B.) Left & Top
   C.) Left & Bottom
   D.) Left Only

Answer: Option 'B'

Left & Top

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 9. What is the Short cut key for line break?
   A.) CTRL + Enter
   B.) Shift + Enter
   C.) Space + Enter
   D.) Alt + Enter

Answer: Option 'A'

Shift + Enter

  • 10. By pressing F12, which of following will happen ?
   A.) Save As dialog box will open
   B.) Save dialog box will open
   C.) Close dialog box will open
   D.) Open dialog box will open

Answer: Option 'A'

Save As dialog box will open

  • 11. Watermark option is available in _________ menu
   A.) Insert
   B.) Mailing
   C.) References
   D.) Design

Answer: Option 'D'

Design

  • 12. Escape key is used in power point for
   A.) Open new slide
   B.) Deleting slide
   C.) Saving the slide
   D.) Come out of slide show

Answer: Option 'D'

Come out of slide show

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 13. ClipArt option is available in ___________ menu
   A.) Insert
   B.) Page Layout
   C.) References
   D.) Home

Answer: Option 'A'

Insert

  • 14. MS-Access extension is
   A.) .doc
   B.) .docx
   C.) .xps
   D.) .mdb

Answer: Option 'D'

.mdb

  • 15. _________ executes one or more database commands automatically
   A.) Module
   B.) Query
   C.) Macro
   D.) Micro

Answer: Option 'A'

Module

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 16. Which key will open an Open dialogue box ?
   A.) F12
   B.) Alt + F12
   C.) Ctrl + F12
   D.) Shift + F12

Answer: Option 'C'

Ctrl + F12

  • 17. How will MS Word will respond in repeated word ?
   A.) A Red wavy line under the repeated word
   B.) A Green wavy line under the repeated word
   C.) A Blue wavy line under the repeated word
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

A Red wavy line under the repeated word

  • 18. What is the use of "All Caps" feature in MS-Word ?
   A.) It changes all selected text into Capital Letter
   B.) It adds captions for selected Image
   C.) It shows all the image captions
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

It changes all selected text into Capital Letter

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 19. Which file is responsible to start MS Word ?
   A.) Winword.exe
   B.) Win.exe
   C.) Word.exe
   D.) Wordwin.exe

Answer: Option 'A'

Winword.exe

  • 20. To keep track of different editions of a document which feature we will use ?
   A.) versions
   B.) editions
   C.) tracks
   D.) traces

Answer: Option 'A'

versions

  • 21. __________ is one of the field types in MS-Access.
   A.) Double
   B.) Float
   C.) Memo
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Memo

  • 22. How many types of data processing techniques we have
   A.) 1
   B.) 2
   C.) 3
   D.) 4

Answer: Option 'A'

1

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 23. In which window we display data in the form of tables in a row or column format In MS-Access
   A.) Sub-form
   B.) Datasheet
   C.) Filter
   D.) Macros

Answer: Option 'B'

Datasheet

  • 24. How many ways we add tables in Access database
   A.) 2
   B.) 4
   C.) 3
   D.) 5

Answer: Option 'D'

5

  • 25. Row of a table is called as a
   A.) Set
   B.) Entity
   C.) Tuple
   D.) Relationship

Answer: Option 'C'

Tuple

Basic Computer Knowledge Quiz

Ms Office Tools Download Pdf