Ms Office Tools | Basic Computer Knowledge

  • 1. Watermark option is available in _________ menu
   A.) Insert
   B.) Mailing
   C.) References
   D.) Design

Answer: Option 'D'

Design

  • 2. Escape key is used in power point for
   A.) Open new slide
   B.) Deleting slide
   C.) Saving the slide
   D.) Come out of slide show

Answer: Option 'D'

Come out of slide show

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 3. ClipArt option is available in ___________ menu
   A.) Insert
   B.) Page Layout
   C.) References
   D.) Home

Answer: Option 'A'

Insert

  • 4. MS-Access extension is
   A.) .doc
   B.) .docx
   C.) .xps
   D.) .mdb

Answer: Option 'D'

.mdb

  • 5. _________ executes one or more database commands automatically
   A.) Module
   B.) Query
   C.) Macro
   D.) Micro

Answer: Option 'A'

Module

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 6. Which key will open an Open dialogue box ?
   A.) F12
   B.) Alt + F12
   C.) Ctrl + F12
   D.) Shift + F12

Answer: Option 'C'

Ctrl + F12

  • 7. How will MS Word will respond in repeated word ?
   A.) A Red wavy line under the repeated word
   B.) A Green wavy line under the repeated word
   C.) A Blue wavy line under the repeated word
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

A Red wavy line under the repeated word

  • 8. What is the use of "All Caps" feature in MS-Word ?
   A.) It changes all selected text into Capital Letter
   B.) It adds captions for selected Image
   C.) It shows all the image captions
   D.) None of above

Answer: Option 'A'

It changes all selected text into Capital Letter

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 9. Which file is responsible to start MS Word ?
   A.) Winword.exe
   B.) Win.exe
   C.) Word.exe
   D.) Wordwin.exe

Answer: Option 'A'

Winword.exe

  • 10. To keep track of different editions of a document which feature we will use ?
   A.) versions
   B.) editions
   C.) tracks
   D.) traces

Answer: Option 'A'

versions

  • 11. __________ is one of the field types in MS-Access.
   A.) Double
   B.) Float
   C.) Memo
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Memo

  • 12. How many types of data processing techniques we have
   A.) 1
   B.) 2
   C.) 3
   D.) 4

Answer: Option 'A'

1

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 13. In which window we display data in the form of tables in a row or column format In MS-Access
   A.) Sub-form
   B.) Datasheet
   C.) Filter
   D.) Macros

Answer: Option 'B'

Datasheet

  • 14. How many ways we add tables in Access database
   A.) 2
   B.) 4
   C.) 3
   D.) 5

Answer: Option 'D'

5

  • 15. Row of a table is called as a
   A.) Set
   B.) Entity
   C.) Tuple
   D.) Relationship

Answer: Option 'C'

Tuple

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 16. Which is not a type of margin ?
   A.) Left
   B.) Center
   C.) Top
   D.) Right

Answer: Option 'B'

Center

  • 17. what will be the use of Ctrl + J ?
   A.) Insert Image
   B.) Insert Hyperlink
   C.) Align Justify
   D.) Search file

Answer: Option 'C'

Align Justify

  • 18. What shortcut will we use to align centre ?
   A.) Ctrl + A
   B.) Ctrl + E
   C.) Ctrl + D
   D.) Ctrl + B

Answer: Option 'B'

Ctrl + E

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 19. Which shortcut will we use to make text Italic ?
   A.) Ctrl + U
   B.) Ctrl + T
   C.) Ctrl + I
   D.) Ctrl + P

Answer: Option 'C'

Ctrl + I

  • 20. How to use Format Painter multiple times ?
   A.) By Click on Lock Format Painter Icon
   B.) Format Painter cannot be use multiple times
   C.) By Double Click on the Format Painter Icon
   D.) None of above

Answer: Option 'C'

By Double Click on the Format Painter Icon

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 21. Employee address is ________ type o data
   A.) Numeric data
   B.) Static data
   C.) Non-numeric data
   D.) None of these

Answer: Option 'C'

Non-numeric data

  • 22. ______________ is one of the building blocks of ER model
   A.) Entities
   B.) Data
   C.) Process
   D.) Transaction

Answer: Option 'A'

Entities

  • 23. Which field specifies the format of data that entered in Ms-Access database?
   A.) Validation Text
   B.) Design View
   C.) Input Mask
   D.) Text Field

Answer: Option 'C'

Input Mask

  • 24. In Ms-Word how we can change the margins in document?
   A.) Manipulate the Ruler bar
   B.) Choose Format and then Margins
   C.) Choose View and then Margins
   D.) Choose File and then Margins

Answer: Option 'A'

Manipulate the Ruler bar

Basic Computer Knowledge Quiz

  • 25. Columnar is ________ type in MS-Access
   A.) Switchboard
   B.) Referential Integrity
   C.) Memo Field
   D.) Auto Form

Answer: Option 'D'

Auto Form

Ms Office Tools Download Pdf