Ms Office Tools | Basic Computer Knowledge

  • 61. Why drop cap is used in document ?
   A.) To get all first character capital
   B.) To get all first character small
   C.) To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter
   D.) To begin a paragraph with a large dropped initial small letter

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C'
To begin a paragraph with a large dropped initial capital letter

  • 62. What is Macro ?
   A.) Small add-on programs that are installed afterwards if you need them
   B.) Type of high level programming language
   C.) Type of low level programming language
   D.) Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D'
Small programs created in MS-Word to automate repetitive tasks by using VBA

  • 63. Which among following can be a vertical separation between columns ?
   A.) Margin
   B.) Header
   C.) Orientation
   D.) Gutter

Answer: Option 'A'

Answer: Option 'A'
Margin

  • 64. To change the typeface of a document, we will choose following menu option
   A.) Edit
   B.) View
   C.) Tools
   D.) Format

Answer: Option 'D'

Answer: Option 'D'
Format

  • 65. To autofit the width of column
   A.) Double click the left border of column
   B.) Double click the right border of column
   C.) Double click the column header
   D.) None of above

Answer: Option ''

Answer: Option 'B'
Double click the right border of column

  • 66. What is the default font size of a new Word document based on Normal template ?
   A.) 8 pt
   B.) 10 pt
   C.) 12 pt
   D.) 14 pt

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C'
12 pt

  • 67. Which of following line spacing is invalid ?
   A.) Single
   B.) Double
   C.) Triple
   D.) Multiple

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C'
Triple

  • 68. Format painter tool can be found in ?
   A.) Options toolbar
   B.) Standard toolbar
   C.) Formatting toolbar
   D.) Drawing toolbar

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B'
Standard toolbar

  • 69. Which among following is correct extension of word files ?
   A.) xls
   B.) doc
   C.) ppt
   D.) dcw

Answer: Option 'B'

Answer: Option 'B'
doc

  • 70. You can jump to the next column by ?
   A.) Press Alt + Down-arrow
   B.) Clicking with your mouse on the next column
   C.) Both of above
   D.) None of above

Answer: Option 'C'

Answer: Option 'C'
Both of above

  • 71. Which is not a font style?
   A.) Bold
   B.) Superscript
   C.) Italic
   D.) Regular

Answer: Option 'B'

Superscript

  • 72. What is gutter margin?
   A.) Margin that is added to right margin when printing
   B.) Margin that is added to the left margin when printing
   C.) Margin that is added to the outside of the page when printing
   D.) Margin that is added to the binding side of page when printing

Answer: Option 'D'

Margin that is added to the binding side of page when printing

  • 73. Landscape is?
   A.) A font style
   B.) Paper Size
   C.) Page Layout
   D.) Page Orientation

Answer: Option 'D'

Page Orientation

  • 74. Typeface option will come under which menu?
   A.) Edit
   B.) View
   C.) Format
   D.) Tools

Answer: Option 'C'

Format

  • 75. Background color on a document is not visible in?
   A.) Web layout view
   B.) Print Preview
   C.) Reading View
   D.) Print Layout view

Answer: Option 'B'

Print Preview

Ms Office Tools Download Pdf