Computer Graphics - Interview Questions and Answers | Basic Computer Knowledge

  • 51. If the resolution of a printer is 1200 dpi, the number of dots per square inch is?
   A.) 12
   B.) 800
   C.) 1200
   D.) 1200x1200

Answer: Option 'D'

1200x1200

  • 52. Which one of the following attributes is important for presenting text in a multemedia document?
   A.) Font
   B.) Colour
   C.) Character Format
   D.) All of the above

Answer: Option 'A'

Font

  • 53. Graphics programmes are those which create?
   A.) Designs
   B.) Images
   C.) Pictures
   D.) All of the above

Answer: Option 'C'

Pictures

  • 54. A scanner is specified by?
   A.) Dots per inch it can scan
   B.) Length of paper it can scan
   C.) Vertical and Horizontal Resolution
   D.) None of the above

Answer: Option 'C'

Vertical and Horizontal Resolution

  • 55. Graphics programmes create images on the screen or printer either as?
   A.) Vector images
   B.) Bitmapped images
   C.) Both (a) and (b)
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Vector images

  • 56. Graphics software packages are available for?
   A.) Pictures
   B.) Charts
   C.) Graphics
   D.) All of the above

Answer: Option 'D'

All of the above

  • 57. What is the name of the display feature that highlights are of the screen which requires operator attention?
   A.) Touch screen
   B.) Reverse video
   C.) Pixel
   D.) Cursor

Answer: Option 'B'

Reverse video

  • 58. What technology is used for flat panel displays?
   A.) RBG monitor
   B.) Direct view storage tube
   C.) Solid state
   D.) VLSI

Answer: Option 'C'

​Solid state

  • 59. In a display specified as 600x400 the number of pixels across the display screen is?
   A.) 600
   B.) 400
   C.) 240000
   D.) All of these

Answer: Option 'A'

600

  • 60. Pixel stands for?
   A.) Picture Element
   B.) Sound
   C.) File Format
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Picture Element

  • 61. The method which used either delta x or delta y, whichever is larger, is chosen as one raster unit to draw the line this algorithm is called?
   A.) DDA Line Algorithm
   B.) Midpoint Line Algorithm
   C.) Bresenham`s Line Algorithm
   D.) Generalized Bresenham`s Algorithm

Answer: Option 'A'

DDA Line Algorithm

  • 62. Bitmap image is also known as?
   A.) Raster Images
   B.) Picture
   C.) Photo
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

Raster Images

  • 63. There are two standard methods of mathematically representing a circle centered at the origin. They are?
   A.) DDA, and Bresenham`s
   B.) Polynomial Method, and Trigonometric Method
   C.) Polynomial Method, and Bresenham`s
   D.) Trigonometric Method and Bresenham`s

Answer: Option 'B'

Polynomial Method, and Trigonometric Method

  • 64. SVGA system displays?
   A.) 800 X 640
   B.) 800 X 400
   C.) 800 X 600
   D.) 800 X 200

Answer: Option 'C'

​800 X 600

  • 65. There are 2 types of polygons. They are?
   A.) squire and rectangle
   B.) convex and concave
   C.) octagon and convex
   D.) hexagon and squire

Answer: Option 'B'

convex and concave

  • 66. Metafiles are __________ that contain both raster and vector data?
   A.) Word
   B.) WAV
   C.) Multimedia
   D.) Graphics

Answer: Option 'D'

Graphics

  • 67. Which type of display is used in digital watches?
   A.) CRT
   B.) LED display
   C.) HD display
   D.) LCD display

Answer: Option 'D'

​LCD display

  • 68. The number of LED display indicators in logic probe are?
   A.) 0
   B.) 1
   C.) 2
   D.) 3

Answer: Option 'C'

2

  • 69. The smallest addressable screen element is called?
   A.) Pixel
   B.) voltage level
   C.) color information
   D.) Graph

Answer: Option 'A'

Pixel

  • 70. Pixel on the graphics display represents?
   A.) picture
   B.) voltage values
   C.) mathematical point
   D.) a region which theoretically can contain an infinite number of points

Answer: Option 'D'

a region which theoretically can contain an infinite number of points

  • 71. Graphics software acts as a very powerful tool to create?
   A.) animated pictures
   B.) Images
   C.) both (a) and (b)
   D.) system interface

Answer: Option 'C'

both (a) and (b)

  • 72. The process of determining the appropriate pixels for representing picture or graphics object is known as?
   A.) representation
   B.) animation
   C.) rasterization
   D.) Both (a) and (b)

Answer: Option 'C'

rasterization

  • 73. The purpose of display processor is __from the graphics routine task?
   A.) To free the secondary memory
   B.) to free the CPU
   C.) to free the main memory
   D.) none of these

Answer: Option 'B'

​to free the CPU

  • 74. The relationship among the data and objects which are stored in the database called application database, and referred by the?
   A.) Application programs
   B.) application model
   C.) graphics display
   D.) None of these

Answer: Option 'A'

​Application programs

  • 75. Random-scan monitors typically offer __color choices?
   A.) Only a few
   B.) wide range
   C.) just 1 or 2
   D.) moderate range of

Answer: Option 'A'

Only a few



Computer Graphics Download Pdf