Questions on State Animals - Static GK

  • 11. Which of the following is the state animal of BIHAR?
   A.) Hoolock Gibbon
   B.) Snow Leopard
   C.) GAUR
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

GAUR

  • 12. Which of the following is the state animal of KARNATAKA?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SPOTTED DEER
   C.) INDIAN ELEPHANT
   D.) SWAMP DEER

Answer: Option 'C'

INDIAN ELEPHANT

  • 13. Which of the following is the state animal of HARYANA?
   A.) PHAYRES LANGUR
   B.) BLACK BUCK
   C.) SAMBAR
   D.) FISHING CAT

Answer: Option 'B'

BLACK BUCK

  • 14. Which of the following is the state animal of MAHARASHTRA?
   A.) GAUR
   B.) RED PANDA
   C.) Indian Gaint Squirrel
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

Indian Gaint Squirrel

  • 15. Which of the following is the state animal of NAGALAND?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SWAMP DEER
   C.) GAUR
   D.) Hoolock Gibbon

Answer: Option 'C'

GAUR

  • 16. Which of the following is the state animal of Kerala?
   A.) Swamp Deer
   B.) Indian Elephant
   C.) Nilgiri Tahir
   D.) Clouded Leopard

Answer: Option 'B'

Indian Elephant

  • 17. Which of the following is the state animal of TELANGANA?
   A.) BLACK BUCK
   B.) SWAMP DEER
   C.) SPOTTED DEER
   D.) SANGAI

Answer: Option 'C'

SPOTTED DEER

  • 18. Which of the following is the state animal of MIZORAM?
   A.) Kashmir Stag
   B.) Clouded Leopard
   C.) Hoolock Gibbon
   D.) One - Horned Rhino

Answer: Option 'C'

Hoolock Gibbon

  • 19. Which of the following is the state animal of GUJARAT?
   A.) Indian Gaint Squirrel
   B.) Clouded Leopard
   C.) Asiatic Lion
   D.) Musk Deer

Answer: Option 'C'

Asiatic Lion

  • 20. Which of the following is the state animal of ASOM?
   A.) Spotted Deer
   B.) Black Buck
   C.) Phayres Langur
   D.) One - Horned Rhino

Answer: Option 'D'

One - Horned Rhino