Seating Arrangement Test Question and Answers

  • (Q No. 11 to 15) Study the following information carefully to answer the questions.
    (i) Lakshman, Madan, Naresh, Prakash, Dhanumjaya, Rohith and Sandhya are sitting in a circle and playing cards.
    (ii) Naresh, who is the neighbour of Prakash, is not the neighbour of Rohith
    (iii) Dhanumjaya is second to the left of R.
    (iV) Naresh is second to the left of Sandhya, who is the neighbour of Madan.
  • 11. Which of the following is True?
   A.) Dhanumjaya is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   B.) Madan is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   C.) Rohith is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   D.) Lakshman is the neighbour of Prakash and Madan

Answer: Option 'A'


Dhanumjaya is the neighbour of Sandhya and Lakshman

  • 12. Which of the following pairs has the second person sitting second to the right first person?
   A.) Rohith Madan
   B.) Naresh Dhanumjaya
   C.) Dhanumjaya Sandhya
   D.) None of these 

Answer: Option 'D'


None of these

  • 13. Which of the following pairs has the first person sitting third to the left of the second person?
   A.) Rohith Madan 
   B.) Sandhya Madan
   C.) Sandhya Rohith
   D.) Naresh Lakshman

Answer: Option 'C'


Sandhya Rohith

  • 14. What is the position of Lakshman?
   A.) To the immediate right of Dhanumjaya
   B.) Second to the left of Madan
   C.) To the immediate left of Dhanumjaya
   D.) Only between Madan and Rohith

Answer: Option 'A'


To the immediate right of Dhanumjaya

  • 15. Which of the following is not true?
   A.) Rohith is to the immediate left of Lakshman
   B.) Prakash is to the immediate right of Rohith
   C.) Naresh is to the immediate right of Prakash
   D.) Lakshman is to the immediate left of Rohith

Answer: Option 'A'


Rohith is to the immediate left of Lakshman

  • (Q No. 16 to 20) Study the following information carefully to answer the questions.
    A, B, C, D, E, F and G are seated in a straight line facing north but not necessarily in the same order.
    Only three people sit between F and A.
    Neither F nor A sits at the extreme ends of the line.
    Only two people sit between A and G.
    E is not an immediate neighbour of either A or F.
    E sits third to the left of B.
    B is not an immediate neighbour of A.
    E is not an immediate neighbour of C.
  • 16. Who are the immediate neighbours of A?
   A.) BG
   B.) CD
   C.) GD
   D.) EF

Answer: Option 'B'

CD
(Q No. 16 to 20)

  • 17. Identify the wrong pair. 
   A.) GA
   B.) FA
   C.) DE
   D.) BG

Answer: Option 'C'

DE

  • 18. Who are the immediate neighbours of F?
   A.) AG
   B.) CD
   C.) DG
   D.) GB

Answer: Option 'D'

GB

  • 19. Who are the immediate neighbours of E?
   A.) CD
   B.) FG
   C.) DG
   D.) FB

Answer: Option 'C'

DG

  • 20. Identify the wrong pair.
   A.) AG
   B.) BF
   C.) GE
   D.) DE

Answer: Option 'A'

AG