Seating Arrangement Test Question and Answers

  • Directions (6 to 10) : Read the information given in the questions and on the basis of the information, select the questions Given after the information.
    Seven friends Kiran, Mahesh, Rajesh, Abhi, Ganesh, Prasad and Parveen are sitting in a circle. Kiran, Mahesh, Rajesh, Abhi, Prasad and Parveen are sitting at equal distances from each other. Rajesh is sitting after two places right of Prasad, who is sitting one place right of Abhi. Kiran forms an angle of 90 degrees from Ganesh and an angle of 120 degrees from Mahesh. Mahesh is just opposite Parveen and is sitting on the left of Ganesh.
  • 1. Who is the only person sitting between Rajesh and Mahesh ?
   A.) Prasad
   B.) Abhi
   C.) Ganesh
   D.) Kiran

Answer: Option 'C'

  • 2. Ganesh is not sitting at equal distance from
   A.) Mahesh and Prasad
   B.) Abhi and Kiran
   C.) Rajesh and Prasad
   D.) All of the Above

Answer: Option 'D'

  • 3. Ganesh is sitting .............. of Parveen.
   A.) to the left
   B.) two places right
   C.) to the right
   D.) three places left

Answer: Option 'D'

  • 4. The angle between Ganesh and Mahesh in the clockwise direction is ?
   A.) 30°
   B.) 210°
   C.) 180°
   D.) 90°

Answer: Option 'A'

  • 5. Which of the following statements is not correct ?
   A.) Prasad is between Mahesh and Kiran
   B.) Mahesh is two places away from Parveen
   C.) Ganesh is sitting opposite Prasad
   D.) All of Above

Answer: Option 'D'

  • (Q No. 11 to 15) Study the following information carefully to answer the questions.
    (i) Lakshman, Madan, Naresh, Prakash, Dhanumjaya, Rohith and Sandhya are sitting in a circle and playing cards.
    (ii) Naresh, who is the neighbour of Prakash, is not the neighbour of Rohith
    (iii) Dhanumjaya is second to the left of R.
    (iV) Naresh is second to the left of Sandhya, who is the neighbour of Madan.
  • 6. Which of the following is True?
   A.) Dhanumjaya is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   B.) Madan is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   C.) Rohith is the neighbour of Sandhya and Lakshman
   D.) Lakshman is the neighbour of Prakash and Madan

Answer: Option 'A'


Dhanumjaya is the neighbour of Sandhya and Lakshman

  • 7. Which of the following pairs has the second person sitting second to the right first person?
   A.) Rohith Madan
   B.) Naresh Dhanumjaya
   C.) Dhanumjaya Sandhya
   D.) None of these 

Answer: Option 'D'


None of these

  • 8. Which of the following pairs has the first person sitting third to the left of the second person?
   A.) Rohith Madan 
   B.) Sandhya Madan
   C.) Sandhya Rohith
   D.) Naresh Lakshman

Answer: Option 'C'


Sandhya Rohith

  • 9. What is the position of Lakshman?
   A.) To the immediate right of Dhanumjaya
   B.) Second to the left of Madan
   C.) To the immediate left of Dhanumjaya
   D.) Only between Madan and Rohith

Answer: Option 'A'


To the immediate right of Dhanumjaya

  • 10. Which of the following is not true?
   A.) Rohith is to the immediate left of Lakshman
   B.) Prakash is to the immediate right of Rohith
   C.) Naresh is to the immediate right of Prakash
   D.) Lakshman is to the immediate left of Rohith

Answer: Option 'A'


Rohith is to the immediate left of Lakshman