Computer Quiz For Bank Exam 2019 For SBI/IBPS Exam

  • 151. A computer will function only if it
   A.) has a control unit
   B.) is given input data
   C.) has a program in its memory
   D.) has software package

Answer: Option 'C'

​has a program in its memory

  • 152. A digitising tablet can be used for? 
   A.) Tracing diagrams
   B.) Printing letters
   C.) Reading barcodes
   D.) Playing

Answer: Option 'A'

​Tracing diagrams

  • 153. A memory in which the information is stored last is on top & is retrieved first is known as
   A.) PROM
   B.) Buffer
   C.) Stack
   D.) RAM

Answer: Option 'C'

​Stack

  • 154. Which of the following is a pointing device?
   A.) Hard disk . 
   B.) CD-ROM drive
   C.) Touch screen used for computer input.
   D.) RAM

Answer: Option 'C'

​Touch screen used for computer input.

  • 155. What does a light pen contain?
   A.) Refillableink
   B.) Light sensitive elements
   C.) Pencil lead
   D.) Blue Ink

Answer: Option 'B'

​Light sensitive elements

  • 156. Regarding a VDU, which statement is more correct?
   A.) It is an output device
   B.) It is an input device
   C.) It is a peripheral device
   D.) It is a hardware item

Answer: Option 'C'

​It is a peripheral device

  • 157. What would be the best way to move around a 3D environment?
   A.) Use a tracker ball
   B.) Use a keyboard.
   C.) Use a space mouse
   D.) Use Joystick

Answer: Option 'C'

​Use a space mouse

  • 158. Plotter accuracy is measured in terms of repeatability and
   A.) buffer size
   B.) resolution
   C.) vertical dimension
   D.) intelligence

Answer: Option 'B'

​resolution

  • 159. The minimum time delay required between the initiation of two successive memory operations is known as
   A.) memory cycle time
   B.) memory access time
   C.) transmission time
   D.) waiting time

Answer: Option 'A'

​memory cycle time

  • 160. What input device can be used for marking 
   A.) Optical mark reader
   B.) Bar code reader
   C.) Mouse a multiple choice test
   D.) All of the above

Answer: Option 'A'

​Optical mark reader

  • 161. Which of the following terms describe 1024 kilobytes?
   A.) Kilobyte
   B.) Megabyte
   C.) Gigabyte
   D.) Terabyte

Answer: Option 'B'

​Megabyte

  • 162. What input device could tell you the price of?
   A.) Mouse a bar of chocolate
   B.) Bar code reader 
   C.) Optical mark reader
   D.) None of these

Answer: Option 'B'

​Bar code reader 

  • 163. The flow and timing to data to and from the microprocessor is regulated by
   A.) control pins
   B.) address pins
   C.) data pins
   D.) power pins

Answer: Option 'A'

​control pins

  • 164. Where would you find a magnetic strip?
   A.) Speakers
   B.) Credit card
   C.) Smart card
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

​Credit card

  • 165. The total number of messages handled by a computerized telephone system on a daily basis is an example of:
   A.) Frequency
   B.) Updating
   C.) Volume
   D.) All of the above

Answer: Option 'C'

​Volume

  • 166. Hard copy is a term used to describe...?
   A.) Printed output
   B.) Writing on a hard board
   C.) Storing information on the hard disk
   D.) All of the above

Answer: Option 'A'

Printed output

  • 167. An internal storage consisting of arrays of small rings of magnetic material called ferrite is
   A.) Magnetic tape
   B.) Magnetic core
   C.) Magnetic disk
   D.) Optical mark reader

Answer: Option 'B'

​Magnetic core

  • 168. What do the abbreviations VAB stand for?
   A.) Voice activated broadcasting
   B.) Visual audio board 
   C.) Voice answer back
   D.) All of the above

Answer: Option 'C'

​Voice answer back

  • 169. In the language of the computer profession, one thousand position of main storage is represented with the letter
   A.) K
   B.) L
   C.) M
   D.) N

Answer: Option 'A'

L

  • 170. Factory production lines can be automated using...? 
   A.) Machine tools
   B.) VDUs
   C.) Plotters
   D.) All of the above

Answer: Option 'B'

​VDUs

  • 171. Communication using a modulated carrier to apply a data signal to a transmission medium in analog form is
   A.) Local area network
   B.) Modem
   C.) Base band networking
   D.) Broad band networking

Answer: Option 'D'

Broad band networking

Computer Quiz For Bank Exam 2019 For SBI/IBPS Exam Download Pdf