Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers

  • 1. Where is Bhagwan Mahaveer Sanctuary situated?
   A.) Goa
   B.) Rajasthan
   C.) Punjab
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Goa

  • 2. Where is Rajbari national park situated?
   A.) Rajasthan
   B.) Tripura
   C.) Nagaland
   D.) Mizoram

Answer: Option 'B'

Tripura

  • 3. Where is Bandipur national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Rajasthan
   C.) Karnataka
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Karnataka

  • 4. Where is Mollem national park situated?
   A.) Goa
   B.) Manipur
   C.) Sikkim
   D.) Nagaland

Answer: Option 'A'

Goa

  • 5. Where is Mathikettan national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Tamil Nadu
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Kerela

  • 6. Where is Silent Valley national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Himachal Pradesh
   C.) West Bengal
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'A'

Kerela

  • 7. Where is Kaziranga national park situated?
   A.) Meghalaya
   B.) Assam
   C.) Manipur
   D.) Mizoram

Answer: Option 'B'

Assam

  • 8. Where is Kasu Brahmananda Reddy national park situated?
   A.)
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Telangana
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'C'

Telangana

  • 9. Where is Balphakram national park situated?
   A.) Meghalaya
   B.) Tamil Nadu
   C.) Maharashtra
   D.) Tripura

Answer: Option 'A'

Meghalaya

  • 10. Where is Bhitarkanika national park situated?
   A.) Odisha
   B.) Gujarat
   C.) Chhattisgarh
   D.) Manipur

Answer: Option 'A'

Odisha

  • 11. Where is Sanjay Gandhi national park situated?
   A.) Delhi
   B.) Maharashtra
   C.) Haryana
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 12. Where is Buxa Tiger Reserve situated?
   A.) West Bengal
   B.) Gujarat
   C.) Odisha
   D.) Andaman & Nicobar

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 13. Where is Karimpuzha national park situated?
   A.) Kerala
   B.) Tamil Nadu
   C.) Telangana
   D.) Tripura

Answer: Option 'A'

Kerala

  • 14. Where is Mouling national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Assam
   D.) Sikkim

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 15. Where is Saddle Peak national park situated?
   A.)
   B.) Andaman and Nicobar
   C.) Jammu and Kashmir
   D.) Tripura

Answer: Option 'B'

Andaman and Nicobar

  • 16. Where is Gulf of Mannar Marine national park situated?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Goa
   C.) Gujarat
   D.) Kerala

Answer: Option 'A'

Tamil Nadu

  • 17. Where is Van Vihar national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Jharkhand
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 18. Where is Kalakad Mundanthurai national park situated?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Kerala
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Telangana

Answer: Option 'A'

Tamil Nadu

  • 19. Where is Gir Forest national park situated?
   A.) Gujarat
   B.) Tamil Nadu
   C.) Rajasthan
   D.) Meghalaya

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 20. Where is Sudarbans national park situated?
   A.) West Bengal
   B.) Odisha
   C.) Karnataka
   D.) Nagaland

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 21. Where is Middle Button Island national park situated?
   A.) Andaman and Nicobar
   B.) Odisha
   C.) Jharkhand
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

Andaman and Nicobar

  • 22. Where is Panna national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Bihar
   C.) Andaman & Nicobar
   D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

Madhya Pradesh

  • 23. Where is Jaldapara national park situated?
   A.) c
   B.) Odisha
   C.) Tripura
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 24. Where is Simplipal national park situated?
   A.) Kerala
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Odisha
   D.) Andaman amd Nicobar

Answer: Option 'C'

Odisha

  • 25. Where is Inderkilla national park situated?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Chhattisgarh
   C.) West Benal
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'A'

Himachal Pradesh



Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers Download Pdf