Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers

  • 26. Where is Silent Valley national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Himachal Pradesh
   C.) West Bengal
   D.) Jammu & Kashmir

Answer: Option 'A'

Kerela

  • 27. Where is Kaziranga national park situated?
   A.) Meghalaya
   B.) Assam
   C.) Manipur
   D.) Mizoram

Answer: Option 'B'

Assam

  • 28. Where is Kasu Brahmananda Reddy national park situated?
   A.)
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Telangana
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'C'

Telangana

  • 29. Where is Balphakram national park situated?
   A.) Meghalaya
   B.) Tamil Nadu
   C.) Maharashtra
   D.) Tripura

Answer: Option 'A'

Meghalaya

  • 30. Where is Bhitarkanika national park situated?
   A.) Odisha
   B.) Gujarat
   C.) Chhattisgarh
   D.) Manipur

Answer: Option 'A'

Odisha

  • 31. Where is Sanjay Gandhi national park situated?
   A.) Delhi
   B.) Maharashtra
   C.) Haryana
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Maharashtra

  • 32. Where is Buxa Tiger Reserve situated?
   A.) West Bengal
   B.) Gujarat
   C.) Odisha
   D.) Andaman & Nicobar

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 33. Where is Karimpuzha national park situated?
   A.) Kerala
   B.) Tamil Nadu
   C.) Telangana
   D.) Tripura

Answer: Option 'A'

Kerala

  • 34. Where is Mouling national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Assam
   D.) Sikkim

Answer: Option 'B'

Arunachal Pradesh

  • 35. Where is Saddle Peak national park situated?
   A.)
   B.) Andaman and Nicobar
   C.) Jammu and Kashmir
   D.) Tripura

Answer: Option 'B'

Andaman and Nicobar

  • 36. Where is Gulf of Mannar Marine national park situated?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Goa
   C.) Gujarat
   D.) Kerala

Answer: Option 'A'

Tamil Nadu

  • 37. Where is Van Vihar national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Jharkhand
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 38. Where is Kalakad Mundanthurai national park situated?
   A.) Tamil Nadu
   B.) Kerala
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Telangana

Answer: Option 'A'

Tamil Nadu

  • 39. Where is Gir Forest national park situated?
   A.) Gujarat
   B.) Tamil Nadu
   C.) Rajasthan
   D.) Meghalaya

Answer: Option 'A'

Gujarat

  • 40. Where is Sudarbans national park situated?
   A.) West Bengal
   B.) Odisha
   C.) Karnataka
   D.) Nagaland

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 41. Where is Middle Button Island national park situated?
   A.) Andaman and Nicobar
   B.) Odisha
   C.) Jharkhand
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

Andaman and Nicobar

  • 42. Where is Panna national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Bihar
   C.) Andaman & Nicobar
   D.) Gujarat

Answer: Option 'A'

Madhya Pradesh

  • 43. Where is Jaldapara national park situated?
   A.) c
   B.) Odisha
   C.) Tripura
   D.) Maharashtra

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 44. Where is Simplipal national park situated?
   A.) Kerala
   B.) Arunachal Pradesh
   C.) Odisha
   D.) Andaman amd Nicobar

Answer: Option 'C'

Odisha

  • 45. Where is Inderkilla national park situated?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Chhattisgarh
   C.) West Benal
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'A'

Himachal Pradesh

  • 46. Where is Darrah (Mukundra Hills) national park situated?
   A.) Rajasthan
   B.) Karnataka
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Haryana

Answer: Option 'A'

Rajasthan

  • 47. Where is Great Himalayan national park situated?
   A.) Arunachal Pradesh
   B.) Jammu and Kashmir
   C.) Himachal Pradesh
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'C'

Himachal Pradesh

  • 48. Where is Clouded Leopard national park situated?
   A.) Maharashtra
   B.) Tripura
   C.) Manipur
   D.) Andaman and Nicobar

Answer: Option 'B'

Tripura

  • 49. Where is Murlen national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Assam
   C.) Nagaland
   D.) Madhya Pradesh

Answer: Option 'A'

Mizoram

  • 50. Where is Chandoli national park situated?
   A.) Maharashtra
   B.) Gujarat
   C.) Chhattisgarh
   D.) Jammu and Kashmir

Answer: Option 'A'

Maharashtra

Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers Download Pdf