Static GK for Upcoming Exams Quiz Set - 5

  • 51. Mundra Thermal Power Station is situated in which state?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Maharashtra
   C.) Gujarat
   D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Gujarat

  • 52. The Rani Jhansi Marine National Park is located in which state?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Andaman and Nicobar Islands
   C.) Uttar Pradesh
   D.) Gujarat

Answer: Option 'B'

Andaman and Nicobar Islands

  • 53. The World Wide Fund for Nature (WWF) is situated in which country?
   A.) London, United Kingdom
   B.) Vienna, Austria
   C.) Gland, Switzerland
   D.) Washington D.C, United States

Answer: Option 'C'

Gland, Switzerland

  • 54. The International Hydrographic Organization is headquartered at___________
   A.) Ebene, Mauritius
   B.) Monaco
   C.) The Hague, The Netherlands
   D.) Paris, France

Answer: Option 'B'

Monaco

  • 55. Who is the current Defence Secretary of India?
   A.) Shashi Kant Sharma
   B.) Sanjay Mitra
   C.) G. Mohan Kumar
   D.) Ajai Vikram Singh

Answer: Option 'B'

The Defence Secretary is the administrative head of the Ministry of Defence. This post is held by a senior IAS officer of the rank of Secretary to Government of India. The current Defence Secretary is Sanjay Mitra.

  • 56. Leh in Jammu & Kashmir is situated along the banks of the River________
   A.) Tawi
   B.) Jhelum
   C.) Chenab
   D.) Ravi

Answer: Option 'D'

Ravi

  • 57. The Indira Priyadarshini Stadium is situated in which state?
   A.) Himachal Pradesh
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Chhattisgarh
   D.) Odisha

Answer: Option 'B'

Andhra Pradesh

  • 58. Manama is the capital of_________
   A.) Central African Republic
   B.) Albania
   C.) Bahrain
   D.) Honduras

Answer: Option 'C'

Bahrain

Static GK Quiz Set - 5 Download Pdf