SBI PO Mains General Awareness and Current Affairs Quiz Set - 2

                            


  • 1. Union Cabinet on 25 May 2016 approved the first-ever policy for the country's capital goods sector, envisaging creation of over 21 million new jobs by ...........

    A.) 2025 B.) 2020
    C.) 2022 D.) 2030
    Answer: Option 'A'

    2025



  • 2. With a view to maximizing economic impact mainly through infrastruture development in commercially viable projects, National Investment and Infrastructure Fund (NIIF) was established. The governing council of NIIF headed by .............

    A.) SEBI B.) RBI
    C.) Finance Minister D.) President of India
    Answer: Option 'C'

    Finance Minister



  • 3. On 10 May 2016, Champaran Satyagrah Express inaugurated by Union Railway Minister Suresh Prabhu in .............

    A.) Gujarat B.) Maharashtra
    C.) UP D.) Bihar
    Answer: Option 'D'

    Bihar



  • 4. India signed Multilateral Competent Authority Agreement at ........... for automatic exchange of country-by-continuing efforts to boost transparency by multinational enterprises.

    A.) Kabul B.) Doha
    C.) Beijing D.) Berne
    Answer: Option 'C'

    Beijing



  • 5. The single emergency number ........will be operational throughout India from January 1, 2017 to help people reach immediate services of police, ambulance and fire department

    A.) 108 B.) 104
    C.) 112 D.) 182
    Answer: Option 'C'

    112



  • 6. Which state declared to establish Asia's first Rice Technology Park?

    A.) Andhra Pradesh B.) West Bengal
    C.) Karnataka D.) Odisha
    Answer: Option 'C'

    Karnataka



  • 7. World's largest single rooftop solar power plant of 11.5 mw capacity was inaugurated recently in ...........

    A.) Jammu and Kashmir B.) Punjab
    C.) Rajasthan D.) West Bengal
    Answer: Option 'B'

    Punjab



  • 8. Which state government approved the 'bicycle highway' which will run along the Agra-Etawah main road that cover various historical and tourism centres?

    A.) Delhi B.) Haryana
    C.) Uttar Pradesh D.) Jammu and Kashmir
    Answer: Option 'C'

    Uttar Pradesh



  • 9. A bilateral Air Force exercise between India and United Arab Emirates (UAE) named as ................

    A.) Ex - Desert Eagle - II B.) Red Flag
    C.) Nomadic Elephant D.) Malbar
    Answer: Option 'A'

    Ex - Desert Eagle - II



  • 10. Where the Indian Army conducted massive military training exercise 'Chakravyuh - II', a fortnight-long traning exercise, which was conducted as a follow up to 'Exercise Shatrujeet', concluded in Suratgarh area?

    A.) Jammu and Kashmir B.) Punjab
    C.) Rajasthan D.) Kerala
    Answer: Option 'C'

    Rajasthan



  • 11. New chairman of the National Stock Exchange of India Ltd (NSE) is ............

    A.) Piyush Chawla B.) RK Mathur
    C.) Ashok Gulati D.) Ashok Chawla
    Answer: Option 'D'

    Ashok Chawla



  • 12. Amir Amanullah khan Award on Prime Minister Narendra Modi confered by .......

    A.) Afghanistan B.) Qstar
    C.) Switzerland D.) USA
    Answer: Option 'A'

    Afghanistan



  • 13. The Lifetime Achievement Award in the CEAT cricket awards 2016 conferred on ................

    A.) Joe Root B.) Virat Kohli
    C.) Dilip Vengsarkar D.) Martin Guptill
    Answer: Option 'C'

    Dilip Vengsarkar



  • 14. Who emerged victorious in the Peru's 2016 Presidential Election? (Peru capital is Lima and Peru Currency is Nuevo Sol).

    A.) Keiko Fujimori B.) Paklur Falmetn
    C.) Pedro Pablo Kuczynski D.) Donald Trump
    Answer: Option 'C'

    Pedro Pablo Kuczynski



  • 15. Asia Clean Energy Forum concluded at .............. between 6 - 10 June 2016.

    A.) Manila B.) Hanoi
    C.) Bangkok D.) Jakarta
    Answer: Option 'A'

    Manila



  • 16. The capital of Philippiness in Manila, What is the currency of Philippines?

    A.) Dollar B.) Pound
    C.) Rupiah D.) Peso
    Answer: Option 'D'

    Peso



  • 17. Who recently elected as the new president of Philippines?

    A.) Tran Dai Quang B.) Rodrigo Duterte
    C.) Nguten Xuan Phuc D.) Tsai Ing-wen
    Answer: Option 'B'

    Rodrigo Duterte



  • 18. As per the BP Statistical Review of World Energy, India surpassed which nation to become the world's third-largest oil consumer?

    A.) Japan B.) Australia
    C.) Canada D.) UAE
    Answer: Option 'A'

    Japan



  • 19. Which rank secured by India among the 163 countries in the 2016 Global Peace Index?

    A.) 1 B.) 2
    C.) 141 D.) 143
    Answer: Option 'C'

    141



  • 20. In the 2016 World's 100 Highest Paid Athletes list released by Forbes on 9 June 2016, the top rank got by ..............

    A.) LeBron James B.) Roger Federer
    C.) Cristiano Ronaldo D.) Kevin Durant
    Answer: Option 'C'

    Cristiano Ronaldo






To whom this SBI PO Mains General Awareness and Current Affairs Quiz Set - 2 Question and Answers section is beneficial?

Students can learn and improve on their Cognitive and Mathematical Fast Calculation skills and prepare for competitive examinations like...


  • All I.B.P.S and Public Sector Bank Competitive Exam
  • Common Aptitude Test (CAT) Exams
  • UPSC Paper-II or CSAT Exams
  • SSC Competitive Exams
  • Defence Competitive Exams
  • L.I.C / G.I.C AO and Clerk Competitive Exams
  • Railway Competitive Exam
  • University Grants Commission (UGC)
  • Career Aptitude Test (IT Companies) and etc.

Daily Current Affairs

Current Affairs For All Competitive Exams



Recent Updates

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 3

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 2

For SBI PO Mains - Computer Questions Set - 1

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 5

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 4

Current Affairs - SBI PO Mains 2016 Quiz Set - 3

Today asked Questions SBI Clerk 2016 25th June 2016

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 3

SBI PO Mains Syllogism

SBI PO Mains Seating-Arrangements

SBI PO Mains Current Affairs Quiz Set - 2

English Language Double Blanks in a Sentence

SBI PO Mains Current-Affairs Quiz Set - 1

SBI PO Prelims Aptitude Practice Quiz Set - 2

SBI PO Prelims Quant Practice Quiz set - 1

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 14

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 13

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 12

SBI Clerk Mains 2016 - CA Practice Quiz set - 11

Current Affairs Quiz set - 10 SBI Clerk Mains

Current Affairs Quiz set - 09 SBI Clerk Mains

Cloze Test SBI Clerk mains Practice Test -1

Current Affairs set - 08 SBI Clerk Mains Exam

Current Affairs set - 07 SBI Clerk Mains Exam

Line Graph Data Interpretation For SBI Clerk Mains Exam

Aptitude SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 2

Syllogism For SBI Clerk Mains Exam Practice Test - 1

Computer Knowledge Practice Test - 1

Computer Knowledge For IBPS SBI PO Clerk Practice Test

Computer IBPS SBI PO Mains Exam practice test

SBI PO Data Interpretation PIE-CHART

Computer Knowledge SBI IBPS Clerk and PO Mains Exam practice tests

SBI Clerk and PO 2016 | Current Affairs Set - 4