Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers

  • 1. Where is Kudremukh national park situated?
   A.) Karnataka
   B.) Maharashtra
   C.) Odisha
   D.) Kerela

Answer: Option 'A'

Karnataka

  • 2. Where is Keibul Lamjao national park situated?
   A.) Manipur
   B.) Nagaland
   C.) Odisha
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'A'

Manipur

  • 3. Where is Jim Corbett national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) West Bengal
   C.) Uttarakhand
   D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Uttarakhand

  • 4. Where is Kalesar national park situated?
   A.) Uttarakhand
   B.) Maharashtra
   C.) Haryana
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'C'

Haryana

  • 5. Where is Sultanpur national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Haryana
   C.) Karnataka
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Haryana

  • 6. Where is Bandhavgarh national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Karnataka
   C.) Uttarakhand
   D.) Bihar

Answer: Option 'A'

Madhya Pradesh

  • 7. Where is Namdapha national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Assam
   C.) Arunachal Pradesh
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'C'

Arunachal Pradesh

  • 8. Where is Satpura national park situated?
   A.) Assam
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Karnataka
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 9. Where is Kanha national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Rajasthan
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 10. Where is Dudhwa national park situated?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) Uttarakhand
   D.) Bihar

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh

  • 11. Where is Simbalbara national park situated?
   A.) Tripura
   B.) Mizoram
   C.) Sikkim
   D.) Himachal Pradesh

Answer: Option 'D'

Himachal Pradesh

  • 12. Where is Kanger Ghati national park situated?
   A.) Chhattisgarh
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Jharkhand
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'A'

Chhattisgarh

  • 13. Where is Nameri national park situated?
   A.) Sikkim
   B.) Assam
   C.) Nagaland
   D.) Tripura

Answer: Option 'B'

Assam

  • 14. Where is Indravati national park situated?
   A.) Haryana
   B.) Chhattisgarh
   C.) Rajasthan
   D.) Sikkim

Answer: Option 'B'

Chhattisgarh

  • 15. Where is Indravati national park situated?
   A.) Chhattisgarh
   B.) Haryana
   C.) Sikkim
   D.) Kerela

Answer: Option 'A'

Chhattisgarh

  • 16. Where is Sri Venkateswara national park situated?
   A.) Manipur
   B.) Maharashtra
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Tripura

Answer: Option 'C'

Andhra Pradesh

  • 17. Where is periyar national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Andhra Pradesh
   C.) Tamil Nadu
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Kerela

  • 18. Where is Gorumara national park situated?
   A.) West Bengal
   B.) Assam
   C.) Jharkhand
   D.) Himachal Pradesh

Answer: Option 'A'

West Bengal

  • 19. Where is Mandla national park situated?
   A.) Chhattisgarh
   B.) Maharashtra
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 20. Where is Betla national park situated?
   A.) Jharkhand
   B.) Odisha
   C.) Uttarakhand
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Jharkhand

  • 21. Where is Bhagwan Mahaveer Sanctuary situated?
   A.) Goa
   B.) Rajasthan
   C.) Punjab
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Goa

  • 22. Where is Rajbari national park situated?
   A.) Rajasthan
   B.) Tripura
   C.) Nagaland
   D.) Mizoram

Answer: Option 'B'

Tripura

  • 23. Where is Bandipur national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Rajasthan
   C.) Karnataka
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Karnataka

  • 24. Where is Mollem national park situated?
   A.) Goa
   B.) Manipur
   C.) Sikkim
   D.) Nagaland

Answer: Option 'A'

Goa

  • 25. Where is Mathikettan national park situated?
   A.) Kerela
   B.) Tamil Nadu
   C.) Andhra Pradesh
   D.) Karnataka

Answer: Option 'A'

Kerela

Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers Download Pdf