Static GK : National Parks Quiz - Questions and Answers

  • 1. Where is Kudremukh national park situated?
   A.) Karnataka
   B.) Maharashtra
   C.) Odisha
   D.) Kerela

Answer: Option 'A'

Karnataka

  • 2. Where is Keibul Lamjao national park situated?
   A.) Manipur
   B.) Nagaland
   C.) Odisha
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'A'

Manipur

  • 3. Where is Jim Corbett national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) West Bengal
   C.) Uttarakhand
   D.) Haryana

Answer: Option 'C'

Uttarakhand

  • 4. Where is Kalesar national park situated?
   A.) Uttarakhand
   B.) Maharashtra
   C.) Haryana
   D.) Uttar Pradesh

Answer: Option 'C'

Haryana

  • 5. Where is Sultanpur national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Haryana
   C.) Karnataka
   D.) Bihar

Answer: Option 'B'

Haryana

  • 6. Where is Bandhavgarh national park situated?
   A.) Madhya Pradesh
   B.) Karnataka
   C.) Uttarakhand
   D.) Bihar

Answer: Option 'A'

Madhya Pradesh

  • 7. Where is Namdapha national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Assam
   C.) Arunachal Pradesh
   D.) Uttarakhand

Answer: Option 'C'

Arunachal Pradesh

  • 8. Where is Satpura national park situated?
   A.) Assam
   B.) Madhya Pradesh
   C.) Karnataka
   D.) Rajasthan

Answer: Option 'B'

Madhya Pradesh

  • 9. Where is Kanha national park situated?
   A.) Mizoram
   B.) Rajasthan
   C.) Madhya Pradesh
   D.) Assam

Answer: Option 'C'

Madhya Pradesh

  • 10. Where is Dudhwa national park situated?
   A.) Uttar Pradesh
   B.) Gujarat
   C.) Uttarakhand
   D.) Bihar

Answer: Option 'A'

Uttar Pradesh